Borászatok

Schön Pince

Hajóst legtöbben legnagyobb múltú rendezvényéről, az Orbán-napi Borünnepről ismerik. 1982-ben rendezték meg először, mára több ezer embert csalogat vissza évről-évre a pincepanziók kedvező árú szobáiba, a kiváló alföldi borok világába, nem utolsó sorban a Schön Pince hűvös présházába.

Wetzer Pince

A Wetzer Pince a Soproni borvidéken, azon belül is Sopronban található. A tulajdonos és egyben borász Wetzer Péter, aki főállásban Ausztriában, egy vinotékában dolgozik.

Sterlik Pince

A Sterlik Pince a Soproni borvidéken, Sopronban található. Apa és fia, Sterlik Rezső és Dávid készítik a borokat, összesen 13 féle bort.

Molnár Pince

A bölcskei Molnár Pince tulajdonosa Molnár Attila egy hektár szőlőterületen gazdálkodik jelenleg, de rövid távú tervei között szerepel további egy hektár telepítése is.

Fabro Pincészet

A paksi Sárgödör téren található pincészet filozófiája: „Mi a Fabro pince alapítóiként valljuk, hogy emberi életünk célja, a kiteljesedés. Számunkra a pince és a présház ennek jele, melyben testet ölt a közös akarat, a robosztus férfierő és a kifinomult női lélek harmóniája. Nekünk a pince érték, melynek mély szíve megőrzi és kiérleli a legmagasabb minőségű munka gyümölcsét, és kötelességként diktálja a vendég szeretetét. De a pince és a présház egyben fórum is, ahol vendégeink szívükbe zárhatják egymást, borainkat, és étkeinket is.”

Sarok Pince

Györköny a Tolnai borvidék egy gyöngyszeme. A hozzátartozó Pincehegy, avagy pincefalu csodálatos pince-présház sorai folyamatosan várják programokkal a látogatókat. A vendéglátó borászatok közül az egyik talán legismertebb a Sarok Pince.

Szászi Pince

Szászi Endre korábban a Badacsonyi Pincegazdaságban, majd mint borkereskedő tevékenykedett. 1999-ben pedig önálló útra lépett. Az ország egyik legszebb helyén, a Szent György-hegy déli lejtőjén hozta létre borászatát.

A’CAPELLA Szőlőbirtok

A Pincészet elnevezése mögött többféle értelmezés rejlik. Egyrészt a „capella”, mint kápolna utal az Ábrahámhegyhez tartozó kis kápolnákra, az „a’capella”, mint hangszeres kíséret nélküli előadásmód pedig utal a borász zenész múltjára és hangmérnök munkájára, amelyet a borászkodás mellett végez.

Pósta Borház

A Pósta Borház egy több generációs borászat, bár a dédszülőknek csak kicsinyke szőlőterülete volt. Az 1970-es évektől kezdtek el a felmenők komolyabban szőlészettel foglalkozni.

Matias Pincészet

Bort kóstolni olyan rituálé, mely önmagában is az élet élvezetének igenlése. Illő gasztronómiával még teljesebbé válik egy-egy ilyen alkalom.

További cikkek...

  1. Orbán Pince